Onze huwelijksreis in Zuid Afrika

Alweer 3 maanden zijn Anna en ik getrouwd. Inmiddels hebben we onze trouwfilm en trouwfoto’s binnen en gaan we familieleden af om al het beschikbare materiaal te laten zien, zodat iedereen weer even in gedachten teruggaat naar onze mooie dag. Ook het fotoboek van onze huwelijksreis wordt geregeld ingekeken. Bij het terugzien van de foto’s ga ik in gedachten terug naar Kaapstad, de bestemming van onze huwelijksreis. Ik besloot vandaag om alsnog een blog te maken over deze geweldige twee weken.

Kaapstad, ik zou het iedereen aanbevelen als bestemming voor de huwelijksreis! Het is een veelzijdige stad: in het centrum is het levendig, een meltingpot van verschillende culturen wat terug te zien is in de verschillende restaurants en winkels. Andere buurten, zoals Blauberg, maar bovenal Camps Bay zijn wat rustiger en chiquer. Deze buurten zijn beiden direct gelegen aan een zandstrand met super blauwe zee. Ik ben zelf de zee in geweest, maar in november was deze nog zo koud, dat heel mijn lichaam ging tintelen van de pijn. Zwemmen in de zee werd dus van de planning geschrapt, maar ach, het oog wil ook wat, dus vanaf het strand de zee bekijken was ook al fantastisch 🙂

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in deze blog is de fenomenale Tafelberg. Tijdens onze rit in de huurauto van het vliegveld naar ons eerste hotel, dook het aangezicht van de berg al snel op en werd de iPhone er snel bij gehaald om wat plaatjes te schieten, met het idee dat we dat later nog eens goed zouden over doen met de Canon 5D III.

Het was overigens wel lastig om te wennen aan het rijden aan de linkerkant van de weg! Na een paar dagen voelde het echter als normaal en moest ik in Nederland weer wennen aan rechts rijden na 2 weken links gereden te hebben.

Hoe dan ook, de Tafelberg: prachtig! We zijn een keer op de berg geweest tijdens onze reis voor een fotoshoot met Wil Punt, een Zuid-Afrikaanse topfotograaf. Het was prachtig om te zien hoe de wolken als een soort golven om de berg heen hingen en wij daarboven uitstegen en de ondergaande zon konden bekijken. Ook het uitzicht vanaf de berg op de stad was prachtig, zeker toen het donker werd en de verlichting in de stad aanging. Als je ooit naar Kaapstad gaat is dit een tip: ga picknicken op de Tafelberg vanaf een uurtje of 17:00u. Op deze manier kun je zien hoe de verlichting van de zon de stad steeds iets verandert en vervolgens de stad zien oplichten als de zon onder is.

Mijn vrouw en ik hebben ook een trip gemaakt naar Simons Town, waar we onder andere de Zuid-Afrikaanse pinguïns hebben gespot. We hadden de hele dag de camera mee, zodat we gave plaatjes konden schieten. De mooiste plek waar we geweest zijn was Chapman’s Peak. Het uitzicht op Hout Bay vanaf Chapman’s Peak was werkelijk fenomenaal: de bergen, de baai en de intens blauwe zee die we tot erg ver konden zien. Een beeld dat voor altijd op ons netvlies staat.

We hebben gedurende de vakantie veel foto’s gemaakt, bijvoorbeeld ook vanaf Signall Hill, en in Eden on the Bay. We maakten foto’s van elkaar, de natuur en de omgeving, maar ook het vastleggen van de Tafelberg vanuit verschillende hoeken was gaaf.

Kortom: Kaapstad was voor mij als fotograaf fantastisch, omdat zowel het landschap, als de stad zo veelzijdig is. Maar ook als je geen fotograaf bent, is Kaapstad een aanrader: dan kun je de stad in het echt bekijken en niet door een camera heen! Ik heb genoten met mijn vrouw en we kijken beiden terug op een romantische en indrukwekkende reis.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *